dilluns, 26 de novembre del 2012

CRÒNICA DE LES JORNADES D´INAUGURACIÓ DE CA LA VAGA





Les jornades culturals de portes obertes han sigut un èxit, més de mil persones han acudit en aquests tres dies a les xarrades i les sessions de cinema. El dimecres gaudirem de la conferència de la plataforma Auditoria Ciutadana del Deute amb el company  Jérôme que ens va explicar quina part del deute és realment pública i fins a quin punt afecten  a les polítiques que s'estan aplicant a nivell europeu. La gran idea que ens van transmetre, fomentar un moviment  internacionalista que siga similar al d´Equador, auditoria ciutadana del deute i JO NO PAGUE. Després del debat tens menjarem els  entrepans i vam veure "1984".




El dijous la conferència va ser d'introducció al curs d'activisme en xarxes que uns companys ofereixen donar en  Calavaga. Ens van explicar el programa de 50 hores lectives: desenvolupament del projecte de mitjans per a una organització, temes de wi-fi, aplicacions mòbils i eines contra la censura, entre moltes altres coses. A poqueta nit vam veure "La Haine" i tancarem amb un concert del Cifu i Diego Varea  i una sessió de micro obert. Dóna gust veure com s'implica la gent, moltes companyes van eixir a llegir poemes, cantar i fer  performance. Art en estat pur en un ambient de llibertat i lluita.



El divendres vam tenir una altra xarrada, aquesta vegada oferida per la plataforma pel tancament dels CIEs, presentant l'atrocitat d'aquest Guantánamo paralegal que, com insistia el company, està ocorrent ací, en el nostre país i davant els nostres ulls. Van convidar als presents a sumar-nos a la campanya CIES NO, acudint tots els DIMARTS PRIMERS DE MES a mostrar la nostra repulsa enfront de SAPADORS. Paral·lelament, una desena de companyes van acudir a la trucada que es va fer des de Calavaga i van pintar sobre els suports que s'havien preparat mentre una companya tocava el violí. Va ser un acte poètic digne de veure. La pel·lícula Salvador programada per a eixe dia va ser substituïda per un document videogràfic crític amb el tractament que aquesta pel·lícula dóna a la figura d'aquest personatge històric. A la nit hi hagué una actuació musical espectacular ,i molta, molta gent. Agraïm a totes perquè saberen "autogestionar-se". Les companyes van retirar les seues begudes, llandes, van netejar la seua taula i van ser comprensives quan es va voler tancar. MOLTÍSSIMES GRÀCIES.




El dissabte van acabar aquestes Primeres Jornades Culturals. Ens asseiem a conèixer més del conflicte Palestí, guiats per alguns dels nostres companys que porten anys lluitant activament per la causa. A més, vam conèixer del projecte Boicot a Israel i vam veure una mica d'eixe hip-hop combatiu que es mou en eixa terra, la bomba. Les companyes de cafeteria van fer un bullit popular al migdia que ens donà energia a totes per a la recta final de les jornades. Pel·lícula del dissabte, un clàssic, "El gran dictador". A meitat de pel·lícula Calavaga va començar a omplir-se de gent, estoigs de guitarra, clarinets, baixos i fins a una bateria; i va començar una Jam Session inoblidable. Històrica, eixa nit.



Tota la família de Calavaga hem estat treballant duríssim per a aquestes Primeres Jornades Culturals. Estem molt satisfets. Els objectius de rerefons s'han complit amb escreix: hem demostrat que tenim valor per a reivindicar el nostre dret a recuperar aquesta Universitat per al poble. Encara que lleis injustes emparen als quals acumulen edificis i eines, no hem tingut por, hem obert les portes, sense importar-nos  els infiltrats, policies secretes o sabotejadors. Milers de persones han passat per ací, han vist el que el rector els negava, s'han sorprès i indignat. Han sigut desenes les persones que en nom dels seus col·lectius, grups de música, associacions o a nivell particular, han establert contacte previ per a utilitzar una sala, una classe per a donar un curs, una oficina per a seguir treballant altruïstament des de la seua ONG o col·lectiu. S'ofereixen conferenciants, s'han interessat professors d'Universitat, periodistes, barris del 15M, i un gegantesc etc. Calavaga ja és de totes, i ens permetrà salvar entre totes un teixit social irreemplaçable. Siga aquesta Universitat Alliberada l'arca de Noé en aquests temps en què la desfeta capiltalista i el robatori institucional ens arriba ja pels genolls.  Pugeu-vos amb nosaltres, sense por.



cA LA vaGA

Etiquetes de comentaris:

5 comentaris:

A la/es 26 de novembre del 2012, a les 23:38 , Blogger Unknown ha dit...

Cal que naixquin flors a cada instant.

 
A la/es 27 de novembre del 2012, a les 1:53 , Blogger Paula ha dit...

Merci companyes per crear alternatives, merci per mantindre l'esperit.

 
A la/es 27 de novembre del 2012, a les 14:40 , Anonymous Anònim ha dit...

haber peña, para la gente que se entere un poco con el tema de los periódicos, el LEVANTE forma parte de la editorial PRENSA IBÉRICA y gestiona otros proyectos periodísticos como LAS PROVINCIAS O LA NUEVA ESPAÑA, ale a pensar y posicionarse ostia que estos estan con el poder burges

 
A la/es 27 de novembre del 2012, a les 15:24 , Anonymous Anònim ha dit...

Poned el nombre del docu sobre el MIL!!

 
A la/es 28 de novembre del 2012, a les 1:50 , Anonymous Anònim ha dit...

mil, historia de una familia con historia. De Martina Loher

 

Publica un comentari a l'entrada

Subscriure's a Comentaris del missatge [Atom]

<< Inici